Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Méhecske játéktér

Az NTP-SPEC-22-0082 azonosítójú pályázat Időutazók című projekt keretén belül ezúttal a Méhecske Játéktér népi játszóudvar örvendeztette meg egy szabadidős programmal óvodásainkat a gyermeknap alkalmából.  

A szervezők már a reggeli órákban megérkeztek azért, hogy a sokféle udvari játékot időben elő tudják készíteni az óvoda udvarára érkező gyerekek számára, akik izgalommal telve, de türelmesen figyelték az előkészületeket. A játékeszközök a magyar népi kultúra hagyományos játékait idézték vissza, melyek egyszerűségükkel juttatták élményhez a csöppségeket.  Az esztétikus, érdekes játékeszközök nagyon felkeltették a gyerekek érdeklődését.

Sokféle tevékenység közül választhattak. Halakat horgászhattak fateknőből, próbára tehették ügyességüket a „mókusetetővel”, textilalmával célba dobhattak Juliska kosarába, gyümölcsös memóriajátékot játszhattak.

A bátrabbak összemérhették gyorsaságukat a csigafuttatóval, melyhez nagyfokú erőnlétre és gyorsaságra volt szükség. A legnépszerűbb a kézzel hajtott, kosaras körhinta volt, melyhez újra és újra visszatértek.

A fa lovacskázás, a sárkányos és a fakockás célbadobós, az egyensúlyozó hajós és a többi türelmet, koncentrációt és ügyességet igénylő játék sok mosolyt csalt gyermekeink arcára.

 A népi játékok által a gyerekek közvetlen módon ismerhették meg a régi idők hagyományos játékeszközeit, bővíthették ismereteiket, fejleszthették személyiségüket.

Köszönjük a tartalmas, élményekben gazdag délelőttöt a Méhecske Játéktér csapatának.

GALÉRIA