Üdvözöljük óvodánk weboldalán!

Napsugár csoport

Óvodapedgaógusok:

Kácsorné Dorogi Dóra óvó néni                     

Csajbók Magdolna Babi óvó néni            

Dajka néni:

Radócz Istvánné Ildikó néni


„A zene az életnek olyan szülséglete, mint a levegő,

Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik!

Kodály Zoltán

                                                                                                         

Csoportunkba vegyes életkorú gyermekek járnak, így minden évben vannak búcsúzó és érkező gyermekek. Lehetőségünk van arra, hogy a testvérpárok együtt töltsék óvodás éveiket.

Nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek érzelmi életének biztonságos, szerető, odafigyelő környezetére. Akár egy borongós, szomorkás napot is vidámmá tudunk varázsolni a „Napsugár” melengető erejével, aminek varázsa átjárja a csoportszobát és a gyerekeknek örömet és boldogságérzetet ad.

Kiemelt szerepet kap a néphagyomány ápolása csoportunkban. A reggeli gyülekezési idő alatt vidám, zenés népi gyermekjátékokat hallgatunk, és játék közben szívesen dúdoljuk, énekeljük a gyerekekkel. Fontos számunkra, hogy a zenén keresztül ne csak a képességeiket fejlesszük a gyerekeknek, hanem formáljuk a személyiségüket, hallásérzéküket, zenei ízlésüket jó irányba tereljük.

Célunk ezzel a hagyományok átörökítése, a gyerekek érdeklődésének felkeltése a népzene, a néptánc, népies játékok iránt. Ezáltal zökkenőmentessé válik az ünnepre való készülődés. A gyerekek örömmel vesznek részt a jeles napok előkészületeiben, átérzik az ünnepnapok fontosságát, bensőséges összetartozás élményét. Ezekkel az élményekkel hatunk a családok szemléletmódjára és megteremtjük a családokkal való együttműködés sajátos formáit.

Úgy érezzük, hogy a kiegyensúlyozott családias légkörben a gyerekek egyenletesen fejlődnek és szívesen járnak csoportunkba.

 

GALÉRIA